Historie over KLJ Staden...

Lang geleden ontstond de BJB wat staat voor Boeren Jeugd Bond... wel geteld in het jaar 1928. Over de jaren heen is de naam verander naar KLJ aangezien er meer en meer niet landbouwjongeren naar deze jeugdvereniging trokken. Uit de KLJ ontstond er een neventak, namelijk de LRV of Landelijke Rij Vereniging. Naar de LRV trokken vooral jongeren en volwassenen die gebeten waren van de paardenmicrobe. Jaren later ontstond de Groene kring, eveneens een neventak die vooral zorgt voor de jongeren die lid zijn van de KLJ en in                                         de toekomst van plan zijn om in de landbouwsector een carrière op te bouwen.

In de beginjaren was er nog een aparte werking voor jongens en meisjes, over de jaren heen is dit vergroeid tot één geheel die tot op heden bestaat uit een hele bende jonge enthousiastelingen. Lid zijn van de KLJ kan vanaf 6 jaar tot en met 35 jaar. In West-Vlaanderen zijn er vooral +16 werkingen zoals KLJ Staden. Tegenwoordig zijn het niet alleen jongeren uit de landbouw die lid worden maar ook vrienden en kennissen die totaal niets met het landelijke te maken heeft, als de ambiance maar goed is!

KLJ Staden heeft een enthousiast bestuur dat zich inzet om de afdeling draaiende te houden. We organiseren twee fuiven en een beenhesp om onze kas te spijzigen, organiseren tal van activiteiten om de jeugd te bezig te houden en vooral leute te maken en nieuwe personen te leren kennen. Dankzij een sterke gewestelijke werking is er een grote spreiding van KLJ leden in ons kleine landje!